Bemutatkoznak a PS blogok: Burger Blog

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Burger Blog mutatkozik be.

burger_blog_550x305.jpg

A hamburger, mint hívószó elképesztően népszerűvé vált az elmúlt néhány évben. Nem is kell erre bizonyíték, elég, ha körbenézünk: csak Budapesten 250 körüli azon helyeknek a száma, ahol tisztességes, házilag készült hamburger adnak. Hamburger Day szerveződött, kéthetente nyílik egy új hely, toplistát készítenek, és mindenkinek van egy saját, titkos kedvence.

Mi az a Burger Blog? A Burger Blog Magyarország egyetlen hamburgerekkel foglalkozó oldala, melyet ketten írnak. 2009-ben indult, eleinte csak Erik gyorséttermi érdeklődésével, majd Jani 2011-es csatlakozásával fókuszba kerültek az éttermi, szívvel-lélekkel készített burgerek, így lefedik a teljes hazai kínálatot. Általában havi 20-22 post jelenik meg, melyet az Index.hu is előszeretettel jelenít meg a címoldalán a blogketrecben. Heti szintű tesztjeik mindenkinek világítótoronyként szolgálnak a hamburgerezés kusza és szövevényes világában. Hol ebédeljek a Belvárosban? Van jó gyorséttermi szendvics? Kézzel, vagy evőeszközzel? Mindenre van válaszuk! 

Erik gyorséttermi szekciói bemutatnak mindent, legyen az a három nagy itthon, de külföldi tesztjei is érdekes utazásokat nyújtanak mindenki számára a világ körül. Jani első számú rovata a BpBurger, melynek célja felkeresni és tesztelni az összes budapesti minőségi hamburgerezőt. Természetesen nem csak a főváros létezik, így időről-időre vidékre is ellátogat, hiszen ott is egyre inkább menővé válik ez az ikonikus szendvics. A blogon fellelhető még rendelős rovat is, valamint ha külföldre megy, ott sem eszik mást, csak burgert, és természetesen tapasztalatait meg is írja - fanatizmus a javából.

A népszerűség? Létezik. Janit kértek fel például megírni a nemrég megjelent Dining Guide Street Food Toplista Top 10 Hamburger listáját, valamint az RTL Klub, a TV2, és az Indexvideó is készített már interjút vele. Arról nem is beszélve, hogy az első Hamburger Dayen a zsűriben ülhetett olyan chefek mellett, mint Litauszki Zsolt, vagy Bíró Lajos, de csinált már hamburgert Segal Viktorral is. És ha ez még nem lenne elég, saját videórovata, a Burger Blog TV minden részben valami új, itthon még nem látott receptet mutat be (Luther, Sloppy Joe, Ramenburger, stb.), és visszatérően kiemelik az új epizódokat az Indavideó főoldalán is.

süti beállítások módosítása