Az énidő kerül a középpontba a Femina új kampányában

2021-03-08

Az új arculat mellett tartalmi fejlesztésekkel is erősíti pozícióját a Femina.hu, amely a Indamedia-csoport egyik sikertörténetévé vált a látogatottsági adatok alapján. 2020 második felében egyértelműen megszerezte a piacvezető pozíciót a magazinok között, most induló kampányában az „Énidő.Veled” szlogennel mutatja meg új lendületét, és az irányt, amelyet kitűzött maga elé.

Sikeres évet zárt tavaly a Femina, és ugyanilyen erősen nyitotta az újat, stabilan tartja az iramot a legnagyobb hazai hírportálokkal. Idén már két napon is kiérdemelte a második leglátogatottabb site-nak járó helyezést az összes magyarországi online kiadvány között. Januárban naponta átlagosan 644 964, februárban pedig 603 534 belföldi látogatót* tudhatott magáénak – ezzel mindkét hónapban a negyedik legolvasottabb hazai kiadvány pozícióját szerezte meg.

Tavaly év végén már elkezdődött a Femina megjelenésének felfrissítése, a többi között egy színesebb, dinamikusabb arculat is jelezte, hogy új lendületet vesz a kiadvány, és kész versenybe szállni a legolvasottabb hazai site-okkal. A Femina grafikusa, Zsédely Teri által megálmodott dizájnt Fejér Roxána vezető programozó keltette életre, aki a kiadvány indulása óta fejleszti az oldalt.

A megújult Femina a 21. századi nő igényeihez igazodik, a lapvezetés törekvése, hogy tartalmaik informatívak, hasznosak legyenek a célcsoport számára, és túlmutassanak a nőket érdeklő általános témákon. Ehhez igazodva, és ezt kiegészítve érkezett meg az új arculat, melyben a legnagyobb dizájnváltás a címlapon történt: egy még inkább magazinos, nagyon színes és modern megjelenéssel célozták meg az olvasókat. A dizájnon túl februárban a szlogen is változott: "Femina - Énidő. Veled."

femina_uj_arculat_2021_fekvo.jpg

„Lehet, hogy elcsépelten hangzik, de a mai torzult világban igenis szükség van arra, hogy több időt töltsünk magunkkal, nagyobb önismeretre tegyünk szert, és olyan dolgokkal foglalkozzunk, amik valóban kikapcsolnak és feltöltenek. A Femina felelőssége pedig, hogy ebben segítséget nyújtson” – mesélt az új szlogen mögötti üzenetről Rácz Brigitta, a Femina.hu főszerkesztője.

A szlogenhez igazodva a tartalomfejlesztés is folytatódik. Továbbra is jellemzőek lesznek a színes, változatos témák, egyre több szakértői anyag, publicisztika, nagyinterjú, illetve szórakoztató tartalom jelenik meg a Femina oldalain.

„Olyan témákat dolgozunk fel, amelyek valóban informatívak, igényesek, ha kell komolyak, mindig alaposak, de szórakoztatóak is, hogy a kikapcsolódást is megtalálják olvasóink. Ténylegesen olyan anyagokat készítünk, amelyek a 21. századi nőket érdeklik” – foglalta össze Rácz Brigitta.

racz_brigitta_femina_1000x1500.jpg

A kívül-belül megújult Femina népszerűsítését kampány is támogatja, melynek első szakaszában egy 10+1 részes interjúsorozat indult az ország meghatározó nőivel. Szily Nóra interjúalanyaival arra keresi a választ, hogy mitől nő a nő a 21. században? A köztéri hirdetésekkel párhuzamosan, március 8-án, Nőnapon televíziós reklámkampány is indul, amely szintén erre az alapkérdésre reflektál, emellett a FeminaShopot is feltöltötték olyan környezettudatos termékekkel, amelyek nem hiányozhatnak a 21. századi nő kelléktárából.

A Femina megújításáról, a tervekről és a kampány részleteiről a lap főszerkesztője egy nagyobb lélegzetvételű interjúban is beszélt, amely teljes terjedelmében itt olvasható. Rácz Brigitta szerint a Femina mai sikerei a múltban keresendők. 14 évvel ezelőtt, az induláskor kis költségvetés állt rendelkezésükre, a lelkesedésük viszont annál nagyobb volt. Mint mondta, az oldalt a szív vitte előre, illetve a tudatos építkezés, és ezek mind a mai napig meghatározók számukra.

*Forrás: DKT/e.gemius.com 2021. január-február

Hirdetnék