Az Index vezeti a látogatottsági listát

A kampánytervezés és hirdetési szempontból lényeges, napi látogatottsági számokban egész évben az Index vezette a hazai portálok rangsorát. Ez igaz az elmúlt hónapra, az előválasztás időszakára is, melyben egyértelműen az Indamedia site-ja nyerte a hírversenyt. 

A szakemberek a havi adatközlést ma már elavultnak tartják, mégpedig azért, mert a hirdetők számára az releváns információ, hogy napi szinten hány potenciális vásárlót érhetnek el az időalapon vásárolt felületeken keresztül, nem pedig az, hogy az elmúlt hónapokban összesen hány felhasználó keresett fel egy weboldalt.

„Az online hirdetés-értékesítési gyakorlat szerint az egyes online kiadványokat a multiplatform napi átlag látogatószám (RU) alapján érdemes rangsorolni. A nagy elérésű site-okon vásárolható felületek között nincs ugyanis olyan megjelenési forma, ami egy hónapig kínálna a nap minden percében, az adott site minden egyes oldalán jelenlétet. Emiatt domain vagy brand szinten a havi látogatószámok helyett napi átlagokat használunk. A forgalmi adatok mellett a közönség összetételről is napi frissítéssel érkeznek információk. Ezek az értékek támpontot adnak a hirdetőknek, hogy az általuk választott, időalapon vásárolt felületeken megközelítőleg mekkora és milyen összetételű elérésre számíthatnak a hazai internetezők körében. Ráadásul 90 napon belül tetszőleges hosszúságú időszakot választva, mindig a legfrissebb adatokkal támogathatjuk partnereink döntéseit – foglalta össze Földi Kata, az Indamedia Sales elemzési és programmatic sales vezetője.

A legfrissebb adatokat nézve, tehát az elmúlt 30 napban, ami egyben az előválasztási időszakot is fedi, a top5 brandnél a napi átlag látogatószámok alapján az Index teljesített a legjobban a hazai online kiadványok között.

index_stat_oktober.jpg

A listavezető szerep egyébként nemcsak a napi átlag látogatószámban, hanem az oldalletöltésben és az oldalon töltött időben is megmutatkozik. Ezeket a mutatókat vizsgálva is az Index lett az első a fent vizsgált időszakban.

A magánadományozás népszerűsítésére készített kiadványt a Napi.hu

Egyedülálló kiadvánnyal jelentkezett az Indamedia portfóliójába tartozó Napi.hu. A gazdasági hírportál szerkesztősége A legjótékonyabb magyarok 2021 címmel jelentetett meg egy összeállítást, hogy jó példákon és a legadakozóbb üzletemberek, vállalkozók személyes vallomásain keresztül népszerűsítse az adományozást Magyarországon.

legjotekonyabb_magyarok_2021.jpgA Napi.hu szerkesztősége az október 8-án megjelenő A legjótékonyabb magyarok 2021 című kiadvány elkészítéséhez mintegy 200 magyar üzletembert, vállalkozót, közéleti személyiséget keresett meg, hogy nyilatkozzanak arról, milyen jótékony célokat, milyen eszközökkel támogatnak, valamint bemutassák saját motivációikat is. A téma érzékenysége miatt jó néhányan jelezték, hogy nem szeretnének a nyilvánosság előtt beszélni jótékony tevékenységeikről, ugyanakkor sokan találták fontosnak, hogy a magánadományaikról való beszámolóval másokat is bátorítsanak a civilek és a jó célok támogatására. Mivel nincsenek állami vagy egyéb transzparens adatbázisok, a kiadványban ellenőrzött önbevallásos összesítés szerepel az adakozókról.

Emellett szakcikkek mutatják be, hogyan működik Magyarországon az adakozás, civil szervezetek ismertették tapasztalataikat, továbbá elemzések is szerepelnek a magyar szabályozás hiányosságairól és azokról a külföldi adórendszerekről, amelyek ösztönöznek a jótékonykodásra. A kiadványban összesítés olvasható a világ leggazdagabb magyar származású milliárdosainak adományozási szokásairól, emellett történelmi cikkekből ismerhetik meg az olvasók a jótékonyság múltját és jelenét, az adományozással kapcsolatos problémákat.

„Semmiképpen sem akartuk, hogy a magyarországi magánadakozók összemérésével a lóverseny szintjére degradáljuk a jótékonyságot. A kiadvány célja nem az egyes emberek összemérése, hanem az adományozás népszerűsítése. Bár sokan mondtak nemet a felkerésünkre különböző okokra hivatkozva, bízunk abban, hogy a nyilatkozók vallomásai még több embert bírnak a jótékony célok támogatására” − mondta Domokos László és Szabó Dániel, a kiadvány két szerkesztője.

A legjótékonyabb magyarok 2021 a Napi.hu kiadásában október 8-án jelenik meg országos terjesztésben a nagyobb újságárusoknál, benzinkutakon, a Libri üzleteiben, valamint webshopon keresztül is megvásárolható.

Tőkeemeléssel gyorsítják az Index fejlődését

Az Indamedia korábbi terveinek megfelelően tőkeemelést hajtott végre leányvállalatánál, az Indexnél, ami egyrészt a törvényi előírásoknak való megfelelést, másfelől a hírportál további, több fronton megvalósuló fejlesztését célozza.

index_to_keemele_s_2021.png

Az Index egyedüli részvényese, az Indamedia Network Zrt. 2021. augusztus 31-én meghozott határozata értelmében – a kiadvány idei eredményes működésétől függetlenül – 100 millió forint pénzbeli hozzájárulást biztosított a társaság részére. Az Indamedia Network ezen lépésével 10 millió forinttal megnövelte a kiadó alaptőkéjét, valamint 90 millió forintot juttatott a vállalat tőketartalékába.

Az Index az elmúlt évben az Indamedia által ígért csoportszintű integrációs folyamatoknak és fejlesztéseknek köszönhetően megőrizte, sőt az elmúlt hónapok látogatottsági statisztikái alapján tovább erősítette piacvezető pozícióját. A legfrissebb augusztusi adatok szerint már nemcsak a napi átlagos látogatószám alapján, hanem a havi olvaszószámban is első helyen végzett az online kiadványok között. A mostani tőkeemeléssel további technológiai fejlesztések és újabb mérföldkövek elérése előtt nyílik meg a lehetőség.

„A tavalyi sokkhatás után az oldal látogatottságának csökkenésén hónapokon belül sikerült fordítani, így az Index már tavaly év végére visszaszerezte piacvezető szerepét. A most zárult augusztusi hónapban pedig már minden releváns minőségi és mennyiségi mutatóban az élen végzett a hazai hírportálok versenyében. Ez remek alap a további tartalmi fejlesztésekhez, valamint ahhoz, hogy 2022-ben tovább fokozzuk az idei biztató gazdasági teljesítményünket” – mondta Starcz Ákos, az Indamedia igazgatósági tagja, az Index vezérigazgatója.

A tőkehelyzet rendezését az is szükségessé tette, hogy a korábbi szerkesztőség tavalyi távozása után kialakult bizonytalan üzleti klíma, valamint a pandémiás helyzet következtében a kiadóra extra terhek nehezedtek. Ahogy azt már korábban is közölte az Index vezetősége, a negatív hatások következtében csaknem 300 millió forintos veszteséggel zárta a kiadó a tavalyi évet. Ez a folyamat vezetett oda, hogy az Indamedia csoport igazgatósága tavaly novemberben arról döntött, hogy az online kiadványt visszavásárolja a működésért felelős Magyar Fejlődésért Alapítványtól, és jelentős forrásokat biztosít a hírportál pozíciójának erősítésére.

„Felelős tulajdonosként első pillanattól kezdve az volt a célunk, hogy világos, átlátható döntésekkel, és ha kell, akár anyagi támogatással is biztosítsuk a kiadvány további fejlesztését. Így járunk el most is, amikor a törvény által előírt határidőn belül rendezzük az Index tőkehelyzetét. 2021-ben az Index várakozáson felül teljesített, de várhatóan üzletileg sikeres évet zárhatunk valamennyi kiadványunknál” – mondta el Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa. A vezérigazgató hozzátette, hogy ugyanakkor fontosnak tartják, hogy ez a lendület tartós maradjon, ehhez pedig – mint jelen esetben is – pénzügyi források bevonása is szükségessé válhat egy cég életében.

Extra kedvezménnyel foglalhatod le hirdetésed a Display First felületén

2021. szeptember 1. és december 31. között extra 10 százalékos kedvezményt adunk hirdetéseink árából, ha megrendelésed a Display First felületén keresztül adod le.

df_1200x700.jpg

A Display First használatával gyorsan és egyszerűen, csupán néhány kattintással, akár mobiltelefonon keresztül is megrendelheted az Indamedia portfólióján futó kampányod. A legnépszerűbb online kiadványok – köztük az Index, a Femina, a Napi, a Port, a Totalcar a Dívány, a Retikül, a Velvet és a Sóbors – hirdetési felületei közül válogathatsz.

Amit érdemes tudnod, hogy a Display First használatához meghívó szükséges. Ha esetleg még nem rendelkezel meghívóval, kérd sales kapcsolattartódtól, vagy írj nekünk a sales@indamedia.hu címre, és minden segítséget megadunk az online kampányfoglaló rendszerünk használatához.

Használd ki a lehetőséget, és rendeld meg év végi kampányod 10 százalék kedvezménnyel!

Újabb látogatottsági mutatóban vette át a vezetést az Index

Az Indamedia portfóliójába tartozó hírportál nyerte az augusztusi olvasottsági versenyt. Az Index minden releváns mutatóban megelőzte versenytársait: mind a napi átlagos, mind pedig a havi látogatószámot tekintve az élen végzett. A lap olvasói csaknem kétszer annyi időt töltöttek az oldalon, mint amennyit a második legnagyobb hírportálon annak látogatói.

Az év nyolcadik hónapjában naponta átlagosan 971 942 felhasználó kereste fel az Indexet, és ezzel az eredménnyel az első helyet szerezte meg az online kiadványok között – immár a nyolcadik egymást követő alkalommal. Ezúttal azonban újabb szintet is lépett a népszerű hírportál, az egész hónap egyedi olvasószámával is megelőzte ugyanis versenytársait: összesen 3 664 520 egyedi látogató böngészte az Indexet augusztusban.

index_stat_aug_1.png

„Az Index az idei évet is stabil piacvezető pozícióban kezdte, azóta a kiadvány olvasottsága, népszerűsége tovább növekedett. Az Indexnél és a többi Indamedia kiadványnál is kiemelkedően erős lesz az őszi időszak tartalomfejlesztési szempontból. Több új formátum indítását tervezzük, amihez kiváló alapot biztosít az Index mostani sikere” – mondta az eredmények kapcsán Ziegler Gábor, az Indamedia-csoport vezérigazgatója.

index_stat_aug_2_1.png

Index az egyik legfontosabb minőségi mutatót, az oldalon eltöltött időt (ATS) tekintve is kiemelkedően teljesített augusztusban. Egy átlagos Index-olvasó napi 8,3 percet töltött a tartalmak böngészésével, ami csaknem kétszerese annak, amit a látogatottsági lista második helyén álló médium saját felhasználói esetében látható.

index_stat_aug_4.jpg

A megtekintések számában is magasan vezeti a mezőnyt az Index a napi átlagos 6 692 778 oldalletöltéssel, mely szignifikánsan magasabb, mint a 2021. augusztusi havi látogatószám alapján felállított Top 5-ös lista többi tagjánál.

index_stat_aug_3.jpg

Jelentős átszervezéssel indul az ősz az Indamedia több kiadványánál

Az elkövetkező hetekben végrehajtott változások az Index, a Dívány és a Napi.hu portálokat érintik. A most bejelentett átszervezések célja a hatékonyabb működés, valamint a tartalomszolgáltatás minőségének további fejlesztése.

imn_header.jpg

Az Indamedia Network igazgatósága 2021. október 1-jétől az Index jelenlegi főszerkesztő-helyettesét, Kitzinger Szonját kérte fel a Dívány szerkesztőségének vezetésére. Szonja az új főszerkesztői pozíciója mellett sem távolodik el teljesen az Indextől, produkciós kreatív vezetőként folytatja a munkát a hírportálnál. Írásaival, a nevéhez köthető formátumokkal továbbra is találkozhatnak az olvasók, illetve podcastje, a Sunday Brunch is Magyarország vezető hírportálján fut majd.

Kitzinger Szonja több mint egy éve, a korábbi indexes újságírók távozása után az elsők között csatlakozott az újonnan felálló szerkesztőséghez. Főszerkesztő-helyettesként része volt abban, hogy a hírportál a 2020 nyarán bekövetkezett szervezeti és látogatottsági mélypontot követően már pár hónap elteltével stabilan visszaszerezte vezető pozícióját a hazai hírsite-ok között.

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója megköszönte Kitzinger Szonja munkáját és további sikereket kívánt az új megbízásához. Bejelentette továbbá, hogy a megüresedett pozíció betöltésére az újság eddigi kulturális rovatvezetőjét, F. Tóth Benedeket kérte fel, aki a változással összehangoltan, október elsejétől veszi át az Index főszerkesztő-helyettesi feladatait.

A magasabb színvonalú és hatékonyabb gazdasági hírszolgáltatás fejlesztése érdekében a médiacsoport munkaszervezési szinten összevonást hajtott végre a Napi.hu és az Index gazdasági rovatában is. A jövőben az így kialakított, csoportszintű gazdasági szerkesztőség feladata lesz a médiacsoport valamennyi gazdasági hírszolgáltatási feladatának ellátása. A gazdasági szerkesztőség csapatát a Napi.hu jelenlegi főszerkesztője, Domokos László irányítja majd.

Ziegler Gábor, az Indamedia-csoport vezérigazgatója elmondta, a most bejelentett szervezetfejlesztések egyértelmű célja, hogy az összes Indamedia-kiadvány olyan domináns helyzetbe kerüljön szegmensében, mint saját területén az Index vagy a Femina. A vezérigazgató hozzátette, bízik abban, hogy a Dívány új lapvezetése stabilan növelni tudja a kiadvány olvasottságát, és a tervezett tartalomfejlesztési ötletek megvalósításával prémium női kiadványuk pozíciója tovább erősödik a női magazinok piacán.

***

Kitzinger Szonja 2001-től mintegy tíz éven keresztül a Figyelő című üzleti hetilapnál volt újságíró, 2009-ben indult el saját blogja, az Otthonédes. Ezt követően több márkamagazin főszerkesztője volt, illetve PR tanácsadóként vett részt a DiVino Borbár márkaépítésében és a Stílusos Vidéki Éttermiség projektben. 2020 nyarán nevezték ki az Index főszerkesztő-helyettesének.

F. Tóth Benedek Zsoldos Péter-díjjal is kitüntetett, ismert író-újságíró és egyetemi oktató. Korábban több újság vezető munkatársa volt, karrierje során dolgozott a Szabad Földnél, a Magyar Hírlapnál, a Zona.hu-nál, de megfordult a Világgazdaság és a 168 Óra rovatvezetői székében is. 2020-ban nevezték ki az Index kulturális rovatvezetőjének.

Domokos László több évtizede dolgozik gazdasági szakújságíróként. Számos közéleti és gazdasági szerkesztőség munkatársa volt, a többi között a Napi Gazdaság szerkesztőségét is erősítette pályája során. 2017 szeptembere óta a Napi.hu gazdasági hírportál főszerkesztője.

Sales Support munkatársat keresünk!

Az Indamedia Sales 22 éve vezető szerepet tölt be az online médiapiacon. Egyedi, sokszínű és jól szegmentálható hirdetési megoldásokat kínálunk ügyfeleink számára. Nálunk sohasem áll meg az élet, nagy figyelmet fordítunk arra, hogy termékportfóliónkat folyamatosan fejlesszük, és előremutató, innovatív megoldásokkal lépjünk a piacra.

sales_support_2.png

Lendületes csapatunkba keressük legújabb SALES SUPPORT MUNKATÁRSUNKAT, aki szárnyaló kreativitását szereti olykor a táblázatok kiszámítható nyugalmában is megpihentetni.

Szeretnénk veled dolgozni, ha:

 • minimum egy évet dolgoztál már hasonló munkakörben
 • láttál már online médiacéget belülről
 • rendelkezel felsőfokú végzettséggel
 • könnyen szót értesz bárkivel, akár angolul is
 • magabiztosan kezeled az excelt, a powerpointot, bátran nyúlsz a képszerkesztő programokhoz
 • precíz vagy, és nem stresszel, ha több dologra kell figyelned
 • szeretsz önállóan dolgozni

Ezekben a feladatokban számítanánk rád:

 • követeléskezelés szorosan együttműködve a pénzügyi osztállyal
 • sok-sok adatból átgondolt elemzések, precíz riportok készítése
 • partnereinkkel történő folyamatos kapcsolattartás
 • piaci trendek folyamatos követése
 • döntéselőkészítés támogatása
 • kapcsolattartás a kiadványainkkal és az értékesítési csapattal
 • részvétel a tudásodat igénylő projektekben

Mindezekért a következőket nyújtjuk számodra:

 • stabil, megbízható munkaadói háttér
 • továbbképzések és fejlődési lehetőség
 • remek kollégák, támogató csapat
 • hangulatos iroda Óbudán, egy igazán szuper környéken
 • hosszú távú munkalehetőség

Ha felkeltettük érdeklődésed, és szívesen csatlakoznál hozzánk, küldd el fényképes önéletrajzod a hr@indamedia.hu címre „Sales Support 4ever!” jeligével.

A modern tartalomfogyasztási szokások mentén alakult át a Dívány

Mobileszközön még jobb felhasználói élményt nyújtó Dívánnyal találkozhatnak az olvasók augusztustól. A megújulás az online magazin egészét érinti, és erős közösségi média fókuszt hozott a divany.hu oldalaira.

A Díványon a nyitóoldal elrendezésétől a cikkoldalak esztétikus, modern, mobilbarát megjelenéséig minden új formát kapott. Emellett olyan beépülő elemeken is fejlesztések történtek, amilyen például a galéria vagy a kvíz.

„Arra törekedtünk, hogy az oldal felépítése kövesse a modern tartalomfogyasztási trendeket. Megjelenésünkben ezért mobileszközön is olvasható, használható felületekre törekedtünk, a felhasználói élményt tekintve pedig a közösségimédia-használat kapott nagyobb hangsúlyt, például a megosztó, küldő vagy vágólapozó gombok könnyebb elérhetőségével” – mesélt a megújulás legfontosabb elemeiről Csonka Balázs, a Dívány főszerkesztője.

A Dívány legutóbb 2017 szeptemberében esett át ráncfelvarráson, az azóta eltelt években azonban az online tartalomfogyasztás jelentős változáson ment át, gondoljunk csak a mobileszközök térnyerésére és a közösségimédia-platformok használatára. Ráadásul ezek a folyamatok sokkal gyorsabb ütemben zajlottak le, mint korábban. A Dívány megjelenésének újragondolásakor éppen ezért az egyik kiemelt szempont az volt, hogy a design alkalmazkodjon ezekhez a kihívásokhoz. Az online magazin olvasóinak többsége is mobilról böngészi az oldalt, a látogatók több mint 84 százaléka okostelefonon olvassa a tartalmakat.

2021_08_02_divany_mobil.jpg

A divany.hu megújulásához kapcsolódó munkafolyamatok – az előkészítés, tervezés, fejlesztői munka és tesztelés – több mint három hónapot öleltek fel. „Az előkészítés folyamatában nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy olvasóink a lehető legoptimálisabb felületet kapják, ez egy-másfél hónapot vett igénybe. A fejlesztői munka önmagában egy bő hónapig tartott, de ehhez hozzájön még a tesztelés és utánkövetés, ami további két-három hétig tartott” – mondta Csonka Balázs.

Az oldaldesign teljes egészében a Dívány egyik szerzője és videós kontent gyártója, Csabai Kristóf munkája, a strukturális tervezést az online magazin főszerkesztőjével ketten végezték. A fejlesztés Fejér Roxána vezető programozó nevéhez fűződik, aki testet adott a Csabai Kristóf által megrajzolt terveknek.

A gyönyörű játék európai tornája az Indexen is felejthetetlen volt 

Több mint 14 millió megtekintést értek el az Indexen a Labdarúgó-Európa-bajnokságra készített tartalmak. Sportrovatunk igazi különlegességekkel készült az Eb-re, például Magyarországon egyedülálló módon élő statisztikát vezettünk minden mérkőzésről.

Az Index sportrovatában már hetekkel a foci Eb kezdete előtt elkezdtük a felkészülést, hogy maximális fociélményt nyújtsunk az olvasóinknak, és a történések minden mozzanatáról beszámoljunk neves szakértők bevonásával.

A labdarúgó Európa-bajnokság alatt a focirajongók élőben követhették minden mérkőzés alakulását, illetve a legfontosabb statisztikai adatokat. A cikkek mellett a menetrend, a tabella és számos hasznos információ is mind hozzájárult ahhoz, hogy maximumra húzzuk az élményt.

2021_07_22_eb_poszt_v2.jpg

A legfontosabb mérkőzéseket élőben közvetítettük, galériákkal és videókkal is erősítettük a tartalmat, valamint Münchenből és Londonból helyszíni anyagokkal jelentkeztünk az Európa-bajnokság alatt. Szakértőkből sem volt hiány: a percről percre tudósítások állandó résztvevője Bódog Tamás futballedző volt, míg a mérkőzéseket elemző Sportcasthoz pedig Bene Ferenc futballedzőt kértük fel.

Az élő közvetítéseket hazánkban egyedülálló módon egy úgynevezett match widgettel hoztuk az Index címoldalára – ennek előkészítése több hetet vett igénybe. Az olvasók visszajelzései alapján nagyon is megérte a befektetett energiát, mert kifejezetten népszerű megoldásnak bizonyult. Ugyanígy sokan keresték a játékosokról és csapatokról készült külön statisztikáinkat is.

„Társházigazdaként és résztvevőként a legfontosabb szempont az volt, hogy a magyar válogatott minden rezdüléséről beszámoljunk. A Puskás Arénában rendszeresen jelen voltunk, a magyar csapattal utaztunk Münchenbe is. Emellett azt tartottuk szem előtt, hogy minden hírről és érdekes sztoriról elsőként és hitelesen számoljunk be” – foglalta össze Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese.

Az Európa-bajnokságról egyébként több mint hatszáz, különböző típusú tartalmat készített sportrovatunk, emellett a közösségi médiában is aktívan osztottuk meg az európai sportesemény történéseit. A foci Eb 33 napja alatt több mint másfél millió látogató böngészte az Index tematikus tartalmait, amelyek így összesen 14 342 264 megtekintést (Views) értek el.*

Bár a labdarúgó kontinensviadal véget ért, de az idei év továbbra is a sportról szól, hiszen megkezdődtek a XXXII. Nyári Olimpiai Játékok. Természetesen az Index is már elkezdte a bemelegítést, Ilku Miklóst kérdeztük erről az alábbi mini interjúban.

Olimpia az Indexen

Az olimpiai játékok kapcsán mire számíthatnak az olvasók? Milyen elemekkel, kontentekkel készül a szerkesztőség?
Ilku Miklós: Külön melléklettel készülünk az olimpiára, ami amellett, hogy informatív lesz, vizuálisan is magasra teszi a lécet.  A menetrendet sportágra és napokra is szűrhetik az olvasók, a magyarok szereplését külön is nyomon követhetik, valamint az éremtábla is folyamatosan elérhető lesz nálunk. Egyszóval minden egy helyen, az Indexen. 

index_sportrovat_tokioi_olimpia_cut.jpgBalról: Ilku Miklós főszerkesztő-helyettes és Palotai Barnabás, a sportrovat újságírója

Hányan dolgoznak majd az olimpiai tartalmakon?
I.M.: Az olimpiai anyagokon tíz fős stáb dolgozik majd, közülük ketten a helyszínről, Tokióból szállítják majd a legfrissebb híreket, így az olvasóink minden nap találkozhatnak helyszíni, exkluzív anyagokkal, írott és videós formában is. 

Lesznek tartalmi különlegességek, amelyekkel esetleg máshol nem találkozhatnak majd a sportrajongók
I.M.: Tervezünk egy rendszeresen jelentkező tokiói vlogot, melyben a kinti kollégák összefoglalják, hogy mit tapasztaltak az adott napon. A helyszíni jelenlét miatt egyediek tudunk lenni, a vlog mint formátum pedig most debütál az oldalon. Az olvasók egyébként minden nap percről percre beszámolóra számíthatnak, folyamatosan nyomon követjük az eseményeket. 

*Forrás: Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföld), 2021. jún. 10. - júl. 12. időszak, Index/tartalmak multiplatform adat.

2021-ben is keressük az Év Szupertanárát!

A Dívány szerkesztősége idén is szeretné megtalálni azt a pedagógust, aki egyedi és kreatív módszerekkel tanítja diákjait, akinek óráiért rajonganak a gyermekek. A pályázatokat július 25-ig várjuk.

A Lidl Magyarországgal karöltve indított kezdeményezést immár ötödik alkalommal hirdettük meg, célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a kreatív és hatékony oktatási módszerekre, és díjazzuk a példaértékű tanári teljesítményeket. Az év Szupertanára kezdeményezéssel támogatni szeretnénk a tanári közösségek kreativitását is, hogy segítsük új tanítási módok ismertebbé válását.

Nagy öröm számunkra, hogy immáron ötödik alkalommal állhatunk e nagyszerű kezdeményezés mellé, hiszen fontos számunkra a magyar oktatás ügye. Meghatározónak tartjuk az olyan elhivatott oktatók támogatását, akik korunk számos kihívásaival megküzdve rendhagyó módszerekkel tudnak élvezetes órákat tartani a fiatal generációnak" – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

 

tanar_gyerekekkel.jpg

A pályázatot évek óta nagy érdeklődés övezi, a tavalyi felhívásra például több mint 70 pályamunka érkezett az ország minden szegletéből. Ezekben kiváló pedagógusok osztották meg innovatív módszereiket, ezért idén egy riportsorozatot is indítottunk a Díványon, hogy bemutassuk a 2020-ban pályázó pedagógusok tanítási módszereit és eredményeit.

„A Szupertanár olyan kezdeményezés, amit minden évben óriási öröm megszervezni. A sikert én itt abban mérem, hány nagyszerű pedagógusnak tudunk láthatóságot adni, és milyen hosszú távú hatásai lesznek a projektnek: testvériskolák, tanári együttműködések születnek, közösségek erősödnek meg. Bátran mondhatom, hogy a Szupertanár évről évre egyre nagyobb siker, a tavalyi kiírásban pedig annyira sok kiváló pályamunkát kaptunk, hogy mindenképpen szerettük volna, ha ezeket nem csak a zsűri látja. Így született meg a riportsorozat ötlete, amelyben a 2020-as év legjobbjai mutatkozhatnak be" – mesélte Csonka Balázs, a Dívány főszerkesztője.

A 2021-es év Szupertanára pályázatra július 25-ig lehet jelentkezhetnek pedagógusok egy egyoldalas összefoglalóval, melyben bemutatják, milyen kreatív és egyedi módszereket vetnek be, hogy a gyerekeknek élmény legyen a tanulás. A szupertanar@divany.hu címre várjuk a pályázati anyagokat, melyekhez kép vagy videó is csatolható.

A pályázatokat ezúttal is szakmai zsűri bírálja el, melynek tajgai: Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője; Lenhardtné Kwaysser Fatime, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanítója, a 2020-as Szupertanár verseny győztese és a 14 éves Szofi, aki egy budapesti iskola tanulója, és a diákokat képviseli az értékelés során. A zsűri által választott három döntős közül augusztus 6. és 15. között a Dívány olvasói szavazással döntik el, hogy ki nyeri a fődíjat.

640360_szuptan2021.jpg

Az Év Szupertanára munkája elismeréseként egy iPad Pro készüléket, valamint 100 000 forint értékű Lidl-utalványkártyát vehet át az áruházlánc jóvoltából. Jutalomban részesül a Szupertanár iskolája is, a vállalat 1 000 000 forint értékű egészséges élelmiszerrel ajándékozza meg azt az intézményt, ahol a díjazott pedagógus tanít.

Bővebb információ a pályázatról itt érhető el.

süti beállítások módosítása