Ahogy a hirdetők, úgy az Indamedia Sales is egy erős Indexben érdekelt

ziegler_gabor_im.jpgZiegler Gábor az Indamedia csoport vezérigazgatója csütörtökön a kreativ.hu-n megjelent interjúban többek között az Indamedia kiadványairól és az Index helyzetéről is beszélt. 

 Az idei évre egyébként is komoly előrelépést terveztünk több kiadványnál is, például a Feminánál vagy Totalcarnál, azonban az  elmúlt hetekben felpörgettük az ezzel kapcsolatos munkát, végül a tervezettnél lényegesen többet fogunk fektetni idén az összes kiadványunkba. Ebből a szempontból az Indamedia-kiadványok a jelenlegi helyzet haszonélvezői lesznek. Ugyanakkor ezek a törekvések nem befolyásolják azt, hogy az Index a legfontosabb kiadvány, amit az Indamedia képvisel.

- válaszolta Ziegler Gábor arra a kérdésre, hogy nagyobb hangsúlyt fognak-e helyezni a közeljövőben az Indamedia-portfólió más lapjaira.

Az Index olvasottsága az elmúlt pár napban visszaesett, de a vezérigazgató szerint a hirdetők felé a teljesítések rendben mennek, ám úgy látja, hogy a helyzet orvoslása inkább az Indexen áll.

Ahogy a hirdetők, úgy mi is egy erős Indexben vagyunk érdekeltek. Ennek biztosításához, ha az Index vezetői ezt kérik, akkor természetesen az erőforrásainkat rendelkezésükre bocsátjuk, ahogy ezt folyamatosan jelezzük feléjük.

– mondta. A látogatottság visszaesése szerinte szezonális okok miatt is normális, sőt, a „jelenlegi helyzetben ez sokkal jobb teljesítmény a reálisan elvárhatónál."  Ziegler Gábor szerint az lap még visszatér a top szereplők szintjére:

... van idő az Indexnél rendezni a sorokat, stabilizálni a látogatottságot. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy olyan domináns piacvezető lesz az Index olvasottsági szempontból ősszel is, mint a tavaszi Covid-időszakban, de erős látogatottság mellett a sorok rendezése közben is a hírpiac megkerülhetetlen szereplője lesz.

A teljes interjút itt olvashatja el.

Gazdasági blogok az Indexen

chart.png

Nem csak szezonális, évszakhoz és eseményekhez köthető ajánlataink vannak, ezért is  szeretnénk bemutatni azokat az állandó blogokat, ahol célzottan lehet elérni az év minden napján a számotokra megfelelő célcsoportot.

Elsőként az Index gazdasági blogjaira szeretnénk felhívni a figyelmeteket, ahol a tartalmakkal a fizetőképes, prémium lakossági- és üzleti közönség egyaránt elérhető.

penz_beszel.png

A Pénz beszél blogon gazdasági szakértők, cégvezetők exkluzív elemzései olvashatók, míg a Chart blogon napi eseményekhez kötődő érdekes, meglepő, elgondolkodtató grafikonok, ábrák találhatók jellemzően indexes feldolgozásban. 

Ha felkeltettük az érdeklődésed keresd fel Indamedia Sales kapcsolattartódat.

Már most érdemes készülni az iskolakezdésre

shutterstock_679992592.jpg

Szeptemberben ismét kinyitnak az iskolák, a női kiadványaink pedig különleges ajánlatokkal készülnek ügyfeleink részére. A Femina, Dívány kiemelten foglalkozik az adott időszakra jellemző témákkal, így változatos szerkesztőségi tartalmakra lehet számítani, amik hasznosak lesznek a szülőknek, nagyszülőknek és az iskolába készülő diákok számára egyaránt. Sőt! A Sóbors is készül receptekkel, amikkel fokozható az iskolai teljesítmény, valamint segítenek az egészséges tízórai kiválasztásában is. 

Ha ajánlatunk felkeltette az érdeklődésedet, akkor bátran keresd fel Indamedia Sales kapcsolattaródat!

Féléves lett a Display First

 display_first_1200x630.jpg

Idén februárban startolt el a Display First, az automatikus, online kampány rendelés rendszerünk. Ezen a projekten már másfél éve dolgozunk azért, hogy létrehozzunk egy könnyű, gyors és egyszerű felületet, amin akár már pár kattintással lehetséges kampányt rendelni. 

Az első félév tapasztalatai

 

A Display First indulásakor a nagyobb ügynökségek kaptak először meghívót, hogy élhessenek ezzel a lehetőséggel. Az ő visszajelzéseik alapján tudtunk úgy finomítani a felületen, hogy a következő lépésként bármely partnerünk számára elérhetővé tudtuk tenni a rendszer használatát. Azok számára is könnyítést jelent ez a lehetőség, akik soha nem hirdettek még nálunk ezelőtt, hisz előzetes egyeztetés nélkül is lehet meghívót igényelni a felülethez, és utána már csak pár kattintás a rendelés.

Az elmúlt fél évben azon dolgoztunk, hogy tovább tökéletesítsük a felületet, így folyamatosan fejlesztéseket hajtottunk végre a visszajelzések és tapasztalatok alapján, hogy az ügyféligényeket minél jobban, minél hasznosabb funkciókkal tudjuk kiszolgálni. A rendszer kiegészült például az Ajánlat center menüponttal, ahol könnyen megtalálhatók az aktuális központi ajánlatainkat is. 

A Display First nagy előnye, hogy mobilon is elérhető, így bárhol, bármikor, akár a Balaton közepéről is lehet kampányt rendelni. 

Készülünk a második félévre is

 

A Display First felülete tökéletesen alkalmas arra is, hogy már most előre lehessen készülni az őszi, de legfőképpen a téli időszakra, akár a Black Friday kampányok tervezésénél, vagy a karácsonyi hirdetések rendelésénél.  Folyamatos akcióinkkal pedig még olcsóbban lehet hirdetéseket tervezni, így ezeket az év végi kampányokat is gazdaságosabb a Display First felületén megrendelni.

Először a Totalcaron: Lapozható George

 kia_ims.png

A KIA Motors próbálta ki először a Totalcaron ezt a különleges hirdetési módot, ami úgy működik, mint egy magazin, így kiválóan alkalmas termékek és szolgáltatások katalógusszerű bemutatására. 

A Lapozható George 9 oldal megjelenítésére képes, amit 4-szeri lapozással pörgethető végig. Az oldalakba a felhasználó bele is tud nagyítani, így például a KIA részleteiben is bemutathatta a modelljeit, valamint a különböző extrákkal is közelebbről meg lehetett ismerkedni.  

Ezeket a tulajdonságokat használta ki a KIA is a hirdetésében, hiszen több különböző autójukat mutatták be egy felületen, így az olvasók megtudhatták, hogy mely modellek érhetők most el kedvezményes áron. A formátum sokuldalúságára jó példa, hogy ügyfelünk egy hirdetésen belül kommunikálhatta az akcióban szereplő teljes palettát, illetve az akció részleteit és koncepcióját. Ez a sok üzenet természetesen egy klasszikus bannerre nem fért volna rá úgy, hogy még jól is nézzen ki, és megragadja az olvasó tekintetét. 

A hirdetési formátum további nagy előnye, amit a KIA nagyszerűen ki is használt, hogy az egyes oldalakhoz külön-külön landing kapcsolható, amely elősegítette a kommunikációt, hiszen az adott üzenethez kötődő aloldalra vitte a felhasználókat. 

Örömünkre szolgál, hogy a lapozható hirdetési formátumot a szektorból elsőként mi alkalmazhattuk. Ahogyan az autóink tervezésénél, úgy a kommunikációnk során is kiemelten fontos, hogy az innováció és a praktikum egyszerre érvényesüljenek. A formátum adottságait kiaknázva, hatékonyan adhattuk át a kampány üzenetét.

- nyilatkozta Juhász Judit – Senior Marketing Manager a KIA Motorstól. 

Ez a formátum jelenleg öt kiadványunkon is elérhető: Index, Velvet, Dívány, Totalcar és Femina. 

Ha felkeltettük érdeklődésedet és te is szeretnél élni a Lapozható George adta egyedi lehetőségekkel, akkor keresd Indamedia Sales kapcsolattartódat.

Hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció az elmúlt időszakban

shutterstock_387274792.jpg

Jól vette az akadályokat a kommunikációs szakma a vírus időszakban. Nyilvánvalóvá vált, hogy a belső kommunikációt a járvány idején sem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia és a Media1 hírportál közös kutatásából, amit június első két hetében végeztek 150 kommunikációs területen dolgozó szakember bevonásával. 

Tudunk, ha muszáj

- kommentálta a karantén időszakának vállalati kommunikációra vonatkozó tanulságait a kutatás egyik résztvevője.

A kommunikációs szakemberek szerint a járvány hozta extrém helyzet pozitív változásokat kényszerített ki több területen is, úgy értékelték, hogy a döntések felgyorsultak, a rutinból sikerült kilépni, olyannyira, hogy esetenként „végre” a kommunikáció vezérelhette a belső folyamatokat, üzleti döntéseket is. A legtöbben fontos eredménynek tekintik azt is, hogy az ügyfelek és az ügynökségek egyaránt felismerték: home office-ban is lehet hatékonyan dolgozni. 

 A járványhelyzet azt is megmutatta, hogy egy márkának bizonyos helyzetekben nem elég csak kommunikálni, ha hiteles akar maradni, cselekednie is kell. 

A részletes kutatás eredményeit a kreativ.hu oldalán olvashatjátok. 

Fesztivál ajánlatok az Indamediánál

shutterstock_582293812.jpg

Talán pár hónappal ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy fesztiválokra egyáltalán gondolhatunk idén, de szerencsére úgy alakult, hogy mégiscsak bulizhatunk a nyáron. 

Az elmúlt időszak miatt a szezon igazán különlegesen alakul. Elég sűrű hete lesz annak, aki minden fesztiválon ott akar lenni, mivel várhatóan egy héten lesz szinte az összes nagy nyári esemény.

Két kiadványunk, az Index és a Velvet pár fesztiválra el is látogat, így érdekes és izgalmas tartalmakból idén sem lesz hiány. Emelett a Port.hu-n is elérhetők lesznek a rendezvényekkel, koncertekkel kapcsolatos programajánlók.

shutterstock_204860686.jpg

Fesztivál szezon a kiadványainkon

 

  • Index elsődlegesen a Kolorádó és a Fishing On Orfű fesztiválon vesz részt. Ezekből pedig koncert kritikákból és helyszíni beszámolókból álló cikksorozatok készülnek a kultúra rovatába és a Stenk blogra is.
  • A Velvet szerkesztősége az Efotton és Fezen fesztiválon fog bulizni, és az erről szóló tartalmak a Velvet Nyár nevű időszaki blogon fognak megjelenni. 
  • A Port.hu is fesztivál lázban ég, ezért részletes adatlapokkal, ajánlókkal készülnek, hogy az olvasók és a bulizók is tudjanak tájékozódni, merre vannak a legjobb programok.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az ajánlatunk, akkor keresd fel Indamedia Sales kapcsolattartódat. 

Indul az Év Online Szupertanára verseny

33694655_319f4c8b18983f59f027cd7f3972aa22_wm.jpg

Habár az idei év kihívások elé állította a diákokat, és legfőképpen a tanárokat, talán ennél még nem volt jobb lehetőség, hogy az oktatók megmutathassák, hogy tényleg mindent megtesznek a diákjaikért, és különleges módszerükkel játékká tegyék a tanulást. 

Ezért is döntött úgy a Dívány és a Lidl, hogy idén is megkeresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát.

 

A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várják, akik egyedi módszereikkel színes foltjait képezik a magyar oktatásnak, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik sikeresen alkalmazkodtak a digitális oktatás, a homeschooling rendszeréhez, könnyen veszik az akadályokat, és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó. 

A beküldött pályamunkák közül háromtagú zsűri választja ki a három legjobbat, akik a fődíjért versenyezhetnek. A zsűri tagjai:

  • Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője;
  • Halvax Julianna, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanítója, a 2019 Szupertanár verseny győztese;
  • és a 15 éves Emma, egy budapesti hatosztályos gimnázium tanulója. A zsűriben ő képviseli a diákok szempontjait.

A zsűri által választott három döntős közül a Dívány olvasói szavazással döntik el, hogy ki nyeri a fődíjat, ami a Lidl jóvoltából

  • egy vadiúj iPad Pro,
  • egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány,
  • valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

A részletes versenyszabályzatot itt találod.

Itt pedig megnézheted, hogy ki volt a tavalyi Szupertanár.

Index Premier, az ország legnézettebb kirakata

bg_premier.pngJust-One Top Motion Index címlapon

 

Bemutatjuk az Index Premiert. Legújabb  termékünk, amivel az Index címlapján mutathatod be először legfrissebb márkád, legújabb terméked,  vagy most induló szolgáltatásod.

Miért hoztuk létre?  Azért, hogy mindenkit megelőzve az ország legolvasottabb híroldalán tudjön debütálni a branded és annak új kínálata. Az Index Premierrel a legnagyobb figyelmet elérve, egy nap alatt milliónyi emberhez juttathatod el a terméked. 

De pontosan, hogyan is kell elképzelni? 

 

Az Index Premier alapeleme egy látványos natív cikk, mely az újonnan bevezetendő termékre, szolgáltatásra vagy márkára épül, melyre az ajánló cover képen egy megkülönböztető Index Premier címke is kerül.

Ehhez természetesen Index címlapi kiemelés is társul, de emellett hirdetői trending tag is megjelenik. Valamint az új, többfunkciós formátum is segíti az elérést, ez pedig nem más, mint a  Just-One Top Motion display felület. 

Ha még ez sem elég, és még hangosabb szeretnél lenni, akkor az ajánlathoz kedvezményesen Indamax vagy Indaweek is választható. 

Ezek után nincs más teendőd, mint felkeresni Indamedia Sales kapcsolattartódat. 

Ziegler Gábor: Elérés alapú kampányokban az online a tévé versenytársává vált

lead_800x450.jpg

Ziegler Gábor az Indamédia csoport vezérigazgatója elmondta, hogy mit gondol  az online és a tévés hirdetésekről, a válság utáni piaci helyzetről is nyilatkozott, de a hobbijairól is mondott pár szót. 

Szerinted mi az előnye az online hirdetéseknek a tévés szpotokkal szemben? 

Sokkal gyorsabban tudsz elérést építeni online, sőt, a kampányok kezdeti szakaszában, sokkal előbb lehet érzékelni az eredmények hozamait. Későbbi szakaszában pedig a hirdetéseket érdeklődési körre és demográfiai adatokra szűkítve is pontosabban lehet targetálni, tehát nagy hatékonysággal tudod elérni azt a célcsoportot, akit valóban meg akarsz szólítani.

Hogy látod, hogyan hatott a vírus a hirdetőkre? 

A veszélyhelyzet lecsengésével azt látni, hogy a direkt vásárlások sokkal gyorsabban épülnek vissza, ráadásul jóval magasabb szintre érkeznek meg a vírus előtti pozíciójukhoz képest. A válság másik hatása, hogy a nagy piaci szereplők még nagyobb piaci részesedést fognak szerezni.

Milyen lehetőségek vannak még az online hirdetésekben?

Mindig lehet újat mondani. Ha a display kampányokat nézzük, akkor azt látjuk, hogy elérés alapú kampányokban az online  a tévé versenytársává vált. Ez évekkel ezelőtt nagyon nem így volt.
A nagy online display szereplők már fel tudják venni a versenyt a tévés szolgáltatókkal, sőt, az esetek jelentős részében még jobb eredményeket is tudnak felmutatni.

Amikor nem a display hirdetések körül járnak a gondolataid, akkor mivel töltöd a szabadidődet?

Végtelen mennyiségű időt el lehet tölteni különböző hobbikkal, nekem a családi időtöltésen túl a LEGO-zás az egyik ilyen szenvedélyem. Nem tudom megunni, bevallom, nagy gyűjtő vagyok. A másik pedig a kutyatenyésztés, ami szintén sok időt és erőforrást elvisz, de minden belefektetett energiát megér.