Változások az Indamedia Zrt. és az Index.hu Zrt. vezetésében

Változások az Indamedia Zrt. és az Index.hu Zrt. vezetésében

Andacs Botond az Indamedia Zrt. gazdasági igazgatója

andacs_botond.jpeg

Fotó: Németh Sz. Péter

Az Indamédia cégcsoport gazdasági csúcsvezetői posztot hozott létre. Ziegler Gábor felkérésére július 15-től Andacs Botond tölti be ezt a pozíciót, hogy javítsa a vállalat gazdálkodási folyamatait.

“Botond feladata lesz a cégcsoportot képviselni gazdasági kérdésekben, valamint pénzügyileg és gazdálkodási téren összehangolni a leányvállalatok működését” - mondta el Ziegler Gábor, az Indamédia csoport vezérigazgatója.

“Az Indamedia ma a hazai piac egyik vezető kiadó vállalata és úgy gondolom, hogy ennek a pozíciónak a létrehozásával tovább tudjuk növelni a hatékonyságunkat, és megőrizzük helyünket a piacon. Ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem kértek fel erre a feladatra, hogy a cégcsoporthoz tartozó kiadványok gazdasági tevékenységét igazgassam" - tette hozzá Andacs Botond.

Andacs Botond közgazdász, közel húsz éve dolgozik az online médiában. Több médiumnál is vezető szerepet töltött be: korábban a Napi.hu termékmenedzsere, majd a Port.hu ügyvezetője és számos kisebb kiadvány lapigazgatója, majd az Index.hu vezérigazgatója volt.  

Újra Pusztay András az Index vezérigazgatója

pusztay_andras_1.jpg

Fotó: Gyarmati István

Dr. Bodolai László, a társaság igazgatóságának elnöke július 15-ével Pusztay Andrást nevezte ki az Index.hu Zrt. vezérigazgatójának. A szakember, aki korábban már hat éven át állt a médiavállalat élén, az Indamedia Zrt. gazdasági igazgatói pozíciójába távozó Andacs Botond helyére érkezik.

„Nincs másik. Erre gondoltam a felkérés pillanatában. Volt idő, amikor úgy éreztem, hogy az Index erősebb lehet nélkülem. Akkor fel is álltam. De ha most rám van szükség, akkor itt a helyem. Ez érzelmi kérdés.” - fogalmazott  az új vezérigazgató, aki a cég médiapiaci pozíciójának további erősítését tűzte ki céljául. 

Pusztay András közgazdász, 20 éve dolgozik a médiában. Eleinte a Magyar Rádió, majd az Inforádió és a TV2 riportere, később a Magyar Televízió felelős-szerkesztője és műsorigazgatója volt. 2011-től 2017-ig vezette az Indexet. A hírportáltól való távozás után a Sziget Kulturális Menedzseriroda marketingigazgatója lett. Az elmúlt hónapokban pedig egy startup vállalkozás, a parkolást forradalmasító Rollet marketingvezetője volt.

„Pusztay András érkezése is azt a célt szolgálja, hogy garantálva lássam az Index hosszú távon eredményes működését. Ugyanezért éreztem fontosnak felkérni a bevételeink döntő részét szállító Indamedia Zrt. vezetőjét, Ziegler Gábort is, hogy csatlakozzon az igazgatóságunkhoz.” – fogalmazott Dr. Bodolai László a Magyar Fejlődésért Alapítvány kurátora. 

Sztárt csinál a kutyádból a Dívány és a Huawei

Sztárt csinál a kutyádból a Dívány és a Huawei

Van egy ügyes, okos, cuki kutyád? Akkor mutasd meg! Az állandó szeretet, amit kapsz tőle most egy telefont is érhet. Ehhez nem kell tenned semmit, csak részt venni a Dívány a Huawei Szuperkutya játékában. 

via GIPHY

 

A feladat egyszerű: készíts olyan videót a kutyádról, amiben begyakorolt trükköt mutat be, vagy éppen bármilyen hasznos feladatot old meg helyetted, majd lépj be Szuperkutya nevű Facebook-csoportunkba, aztán 2019. 07. 08-ig töltsd fel a videót. A legtöbbet lájkolt videó tulajdonosának kutyájáról pedig fotósorozatot készítünk, méghozzá a Huawei közreműködésével, hogy kiderüljön, hogyan hozhatod ki a telefonodból a maximumot. A fotósorozatot önálló cikkben mutatjuk meg az Index.hu nyitóoldalán. Ezen túl a fődíj egy 300 ezer forint értékű Huawei P30.

Részletek itt.

Már a Port.hu-n is van Quality Placement!

Már a Port.hu-n is van Quality Placement!

Az Index, a Dívány a Totalcar és a Femina után már a magyar IMDb-nek is megfeleltethető, a legnagyobb online kulturális programajánlóként, illetve filmes adatbázisként működő magyar oldalra is kikerült a QP logója.

Ha egy fesztiválos ajánlót,...

port5.png

esetleg a tévében futó műsorokról szóló cikket,.. 

port3.png

vagy filmkritikát olvas az ember, akkor máris feltűnik, hogy a jobb oldalon lévő hirdetés már Quality Placement minősítéssel van ellátva. Ez annyit tesz, hogy az adott zónában egyszerre érvényesül a Brand Safety és a magas viewability is.

Ide jutott az 1995-ben létrehozott garázscég, hogy 2019-re az ország legnagyobb, leglátogatottabb kulturális programajánlója legyen a neten. A Port.hu már messze  több, mint egy online tévéújság. Színházzal kapcsolatos, fesztiválos, irodalmi és egyéb események programajnlói mellett rengeteg minőségi szerkesztőségi tartalmak, kritikák, figyelemfelkeltő cikkek jelennek meg. Az oldal alapját persze vitathatatlanul az adatbázis képezi.

Havi szinten milliós nagyságrendben költünk a tévé, mozi, színház és egyéb szabadidős tevékenységek programjainak rögzítésére. Ez a ráfordítás a garancia arra, hogy minőségi megjelenések legyenek az oldalon. A Port.hu-nál több mint egy tucat kolléga dolgozik azon, hogy a nívótlan anyagokat kiszűrve, téves információkat mellőzve rögzítsék az adatokat a rendszerben. Ennek köszönhető, hogy napi szinten átlagosan 120 ezer ember keresi fel az oldalt, ennek tudható be, hogy mi vagyunk a legnagyobbak ezen a téren a piacon

- mondta Andacs Botond, a lap ügyvezetője.

 

Minőségbiztosítási tájékoztatónkat itt lehet elolvasni.

Költözik az Index és az Indamedia Sales is

Költözik az Index és az Indamedia Sales is

Hivatalosan is elindult A Nagy Költözés. Élesedett az első poszt, ami felvezeti a Flórián téren töltött éveink során szerzett gasztronómiai élményeket, vicces sztorikat és az irodában fellelhető furcsaságokat felsorakoztató írásokat. Amíg ezeket a tematikus cikkeket olvasod, addig mi nagyjából 1000 dobozt töltünk meg az asztalainkon és azok környékén eluralkodott kreatív káosz elemeivel. 

florian.jpg

Lassan könnyes búcsút veszünk a környéktől, az óbudai panelekre néző panorámától, a Hugó cukrászdától, a Polgár utca élelmiszer plázájától, a Zsuzsa étkezdétől hogy hétfőn már a Kolosy téren kezdhessünk.

Feminán is megjelent a Quality Placement!

Feminán is megjelent a Quality Placement!

Az Index, a Dívány és a Totalcar után a Femina is megkapta a minősített hirdetési zónát jelölő Quality Placement logót. Ahol a kiadvány cikkeiben található hirdetések jobb felső sarkában megjelenik ez az ikon, ott biztos, hogy az adott reklám biztonságos tartalmi környezetben, továbbá magas láthatósági adatokat elérve jelenik meg.

65161933_696539530790993_5118406066735939584_o.png

A részletes minőségbiztosítási tájékoztatónkat itt lehet elérni, de röviden összefoglalva, hogy mi is az a Quality Placement: ez a két szó tökéletesen lefedi az Indamedia csoport mindenkori céljait tükröző elveket, a márkabiztonságtól kezdve a legmagasabb szintű technológiai szolgáltatásig.

Ezekre figyelj idén, ha a nyári hónapokban is kampányolsz!

Ezekre figyelj idén, ha a nyári hónapokban is kampányolsz!

Jó marketingesként, médiatervezőként, ügyvezetőként vagy cégtulajdonosként teljesen nyilvánvaló, hogy a nyári időszakban sem szabad lazítani, hiszen megannyi lehetőség kínálja magát, hogy ezeket a hónapokat is kimaxold. Idén nyáron sem egy közéleti esemény csalogatja majd az internet népét kiadványaink hasábjaira, ami kiemelt, biztonságos tartalmi környezetet, prémium felületeket és magas elérési adatokat biztosít majd a hirdetőknek. 

1.JPG

Mi fog itt történni?

A csajos oldalaink nonstop kommunikálnak majd a fesztiválokról; trendekről, érdekességekről, koncertélményekről, praktikumokról, öltözékekről, zenékről, tudnivalókról. A Dívány, Femina, Retikül és Velvet a legforróbb, legaktuálisabb témákkal várják a fesztiválozókat. Miért hagynád ki ezt az izgalmas, pezsgő időszakot, valamint a megszokottnál nyitottabb, befogadóbb, "nyáriasabb" olvasóközönséget? Keresd fel sales-es kapcsolattartód még ma, hogy ne maradj le a legexkluzívabb helyekről!

2.jpg

Az idei nyár másik zászlóshajója a közelgő vizes-vb. 2019 legnagyobb sporteseménye júliusban kezdődik, az Index pedig helyszíni tudósítással, a korábbiakban már megszokott tartalomdömpinggel készül, ezzel minden sportrajongót és érdeklődőt a monitor elé szögezve. A sporteseményeknél egyébként nem szokatlan jelenség, hogy az Index elérésben és olvasottságban maga mögé utasítja a többi híroldalt, illetve más magazinok sportrovatait. Így volt ez tavaly nyáron a foci vb-vel és a nemrégiben lezajlott Bajnokok Ligájával is. Ha egy erőteljes és pörgős időszakot keresel nyári kampányodhoz, keresd fel sales-es kapcsolattartód! 

1_1.PNG

Kicsit még az Indexnél maradva, engedd meg, hogy bemutassunk egy új fejlesztést: ötvöztük a képekből álló, lapozható galériákat és a címek alatt megjelenő nagy borítóképeket, ebből pedig megszületett egy új termék; a cover galéria, amiben egyedi módon tud megjelenni a hirdető. A Volvo már ki is próbálta ezt a formátumot. Ha te is kedveled az innovációt és azt, hogy hirdetésed mindig a legmeglepőbb helyeken jelenik meg az olvasóknak, keresd sales kapcsolattartód!

 

A nőket is érdeklik az autós cikkek

A nőket is érdeklik az autós cikkek

Hihetetlennek tűnhet, de igaz, elvégre 2019-et írunk, nem tegnap gurult le az első Ford T-modell a futószalagról, szóval az a felvetés, hogy autós cikkeket csak férfiak olvasnak, az egy az egyben fake news. Ezért is vagyunk olyan büszkék a női kiadványainkra, ahol megjelennek ilyen macsó témák is. A tudatos, okos és vagány olvasóik pedig kimondottan szeretik ezeket az autós tartalmakat.

 

Az biztos, hogy a női olvasókat elsősorban a hasznos és aktuális információk érdeklik , legyen az egy kreszben történő változás, vagy szezonális aktualitás. Ezen túlmenően viszont szívesen megismerkednek még egy-egy új márkával vagy modellel is, melynek nem a technikai paramétereire kíváncsiak elsősorban, hanem annak a való életben való funkcionalitására, hogy milyen használat közben, és megfelel-e az az adott személy életstílusának, családi állapotának.

2018-ban a Suzukinak készült egy 4 részes cikksorozat a Feminán. Minden részben másik modellt mutattak be, de úgy, hogy az egyes modellekhez különböző témákat, életérzéseket és szituációkat társítottak. A Mazda 3 kampányában a stílusos, nagyvárosi, divatkedvelő nőket szólították meg, ahol a cél a design és a vezető összhangjának hangsúlyozása volt, amit Szabó Patrícia fotózásával sikerült elérni.

A Dívány pedig örömmel feszeget olyan kérdéseket, hogy miért nem használják a külső sávot a lassabban haladók az autópályán, vagy, hogy mivel páramentesítheted a szélvédődet, na meg, hogy miért esik mindenki a gyorshajtáscsapdákba az M3 bevezetőn.

Autókról írni hagyományosan inkább a férfimagazinok jellemzője, az elmúlt évek tapasztalataiból azonban egyértelműen kiderült, hogy a téma abszolút bejön a női olvasóknak is. Ez nem is véletlen: vezetni nemtől függetlenül szinte mindenki vezet.  A Dívány persze nem a legújabb járművek tesztelésére vagy a technikai adatokra koncentrál, sokkal inkább az autózáshoz kapcsolódó lájfhekkekre, és olyan kérdésekre, ami vezetők ezreit érinti

- mondta Sákovics Diana, a Dívány főszerkesztő-helyettese.

 

Mit jelent az, hogy Quality Placement?

Mit jelent az, hogy Quality Placement?

fireshot_capture_1566_index_gazdasag_https_index_hu_gazdasag_teszt01.jpg

Ez a szerdai nap is úgy indult, mint a többi, de június 12. mégis kicsit más volt, mint egy átlagos hétköznap. Az Index, a Dívány és a Totalcar cikkeit olvasva feltűnhetett, hogy egyes hirdetéseknél megjelent egy logó, amin az szerepelt, hogy

Quality Placement.

 

Mi történt? Mi változott? Csak annyi, hogy felhívtuk a figyelmet arra, hogy az eddig is kiemelt helyen lévő hirdetések milyen minőségi tartalmi környezetben és magas láthatósági értékeket elérve jelennek meg. Ennél persze jóval összetettebb dologról van szó, de ahogy a viewability-re vonatkozó mérési adatok transzparens módon, bárki számára elérhetők, úgy a Quality Placement minőségbiztosítási tájékoztatója is szabadon olvasható.

Itt lehet megnézni, hogy milyen elvek mentén alakítottuk ki az Indamedia csoport mindenkori céljait hűen tükröző, márkabiztonsági szempontból kimagasló, technológiai szempontból pedig a legmagasabb szintű szolgáltatást lefedő Quality Placementet.