A gyönyörű játék európai tornája az Indexen is felejthetetlen volt 

2021-07-22

Több mint 14 millió megtekintést értek el az Indexen a Labdarúgó-Európa-bajnokságra készített tartalmak. Sportrovatunk igazi különlegességekkel készült az Eb-re, például Magyarországon egyedülálló módon élő statisztikát vezettünk minden mérkőzésről.

Az Index sportrovatában már hetekkel a foci Eb kezdete előtt elkezdtük a felkészülést, hogy maximális fociélményt nyújtsunk az olvasóinknak, és a történések minden mozzanatáról beszámoljunk neves szakértők bevonásával.

A labdarúgó Európa-bajnokság alatt a focirajongók élőben követhették minden mérkőzés alakulását, illetve a legfontosabb statisztikai adatokat. A cikkek mellett a menetrend, a tabella és számos hasznos információ is mind hozzájárult ahhoz, hogy maximumra húzzuk az élményt.

2021_07_22_eb_poszt_v2.jpg

A legfontosabb mérkőzéseket élőben közvetítettük, galériákkal és videókkal is erősítettük a tartalmat, valamint Münchenből és Londonból helyszíni anyagokkal jelentkeztünk az Európa-bajnokság alatt. Szakértőkből sem volt hiány: a percről percre tudósítások állandó résztvevője Bódog Tamás futballedző volt, míg a mérkőzéseket elemző Sportcasthoz pedig Bene Ferenc futballedzőt kértük fel.

Az élő közvetítéseket hazánkban egyedülálló módon egy úgynevezett match widgettel hoztuk az Index címoldalára – ennek előkészítése több hetet vett igénybe. Az olvasók visszajelzései alapján nagyon is megérte a befektetett energiát, mert kifejezetten népszerű megoldásnak bizonyult. Ugyanígy sokan keresték a játékosokról és csapatokról készült külön statisztikáinkat is.

„Társházigazdaként és résztvevőként a legfontosabb szempont az volt, hogy a magyar válogatott minden rezdüléséről beszámoljunk. A Puskás Arénában rendszeresen jelen voltunk, a magyar csapattal utaztunk Münchenbe is. Emellett azt tartottuk szem előtt, hogy minden hírről és érdekes sztoriról elsőként és hitelesen számoljunk be” – foglalta össze Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese.

Az Európa-bajnokságról egyébként több mint hatszáz, különböző típusú tartalmat készített sportrovatunk, emellett a közösségi médiában is aktívan osztottuk meg az európai sportesemény történéseit. A foci Eb 33 napja alatt több mint másfél millió látogató böngészte az Index tematikus tartalmait, amelyek így összesen 14 342 264 megtekintést (Views) értek el.*

Bár a labdarúgó kontinensviadal véget ért, de az idei év továbbra is a sportról szól, hiszen megkezdődtek a XXXII. Nyári Olimpiai Játékok. Természetesen az Index is már elkezdte a bemelegítést, Ilku Miklóst kérdeztük erről az alábbi mini interjúban.

Olimpia az Indexen

Az olimpiai játékok kapcsán mire számíthatnak az olvasók? Milyen elemekkel, kontentekkel készül a szerkesztőség?
Ilku Miklós: Külön melléklettel készülünk az olimpiára, ami amellett, hogy informatív lesz, vizuálisan is magasra teszi a lécet.  A menetrendet sportágra és napokra is szűrhetik az olvasók, a magyarok szereplését külön is nyomon követhetik, valamint az éremtábla is folyamatosan elérhető lesz nálunk. Egyszóval minden egy helyen, az Indexen. 

index_sportrovat_tokioi_olimpia_cut.jpgBalról: Ilku Miklós főszerkesztő-helyettes és Palotai Barnabás, a sportrovat újságírója

Hányan dolgoznak majd az olimpiai tartalmakon?
I.M.: Az olimpiai anyagokon tíz fős stáb dolgozik majd, közülük ketten a helyszínről, Tokióból szállítják majd a legfrissebb híreket, így az olvasóink minden nap találkozhatnak helyszíni, exkluzív anyagokkal, írott és videós formában is. 

Lesznek tartalmi különlegességek, amelyekkel esetleg máshol nem találkozhatnak majd a sportrajongók
I.M.: Tervezünk egy rendszeresen jelentkező tokiói vlogot, melyben a kinti kollégák összefoglalják, hogy mit tapasztaltak az adott napon. A helyszíni jelenlét miatt egyediek tudunk lenni, a vlog mint formátum pedig most debütál az oldalon. Az olvasók egyébként minden nap percről percre beszámolóra számíthatnak, folyamatosan nyomon követjük az eseményeket. 

*Forrás: Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföld), 2021. jún. 10. - júl. 12. időszak, Index/tartalmak multiplatform adat.

Hirdetnék