Bemutatkoznak a PS blogok: Kockagyár

2011-09-29

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Kockagyár mutatkozik be.

A Kockagyár! blogot azzal a céllal indítottuk, hogy megszólítsunk egy olyan közeget, amely – a nyugati példák alapján – potenciálisan érdeklődik a LEGO iránt, ám ezt mégsem teszi, mert gyerekjátéknak tartja. Bár korábban is működtek felnőtteknek is szóló, LEGOval foglalkozó oldalak, klubok, azonban azok szinte minden esetben a játék professzionalista oldalára és a gyűjtésre voltak kihegyezve, egy átlag ember számára érthetetlen, szakmázó nyelvezettel, riasztó tökéletességgel. A mi célunk egészen más. Arra próbáljuk felhívni a felnőtt olvasóink figyelmét, hogy játszani (akár LEGOval, akár mással), sosem késő, nem minden a munka és a komolykodás.

Éppen azért, hogy ne csak egy szűk, a legózáshoz abszolút kockaként, vérmesen komoly gyűjtőként közelítő közelítő közeget érjünk el, tartalmában a blog mindennel igyekszik foglalkozni, ami LEGO, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy a játék popkultúrális vonatkozásait is bemutassuk. Így – a szinte természetes készlet- és újdonságértesítők mellett – igyekszünk bemutatni minden olyan hírt, eseményt, legyen az politikai, gazdasági, zenei, irodalmi, képzőművészeti, technikai amely a legóhoz akár közvetve, akár közvetlenül kapcsolódik.

Nyelvezetünkben, megjelenésünkben tudatosan felnőttekhez kívánunk szólni, törekszünk arra, hogy vitkat, párbeszédeket generáljunk akként, hogy abba a laikusok (a legót csak a blogon fogysztók) is bátran beleszólhassanak. Igyekszünk a hazai legós közösségi életet is kicsit felpezsdíteni, azt hangsúlyozva az olvasóinknak, hogy bárki legózhat, elég csak levenni a boltban a polcról a készletet, nem muszáj profinak lenni a játékhoz.

Blogunk a tavalyi évben beválasztásra került a LEGO Corporation Ambassador programjába, így közvetlen kapcsolatunk van a gyárral és képviselőivel. Facebook oldalunk tagsága folyamatosan nő, jelenleg több, mint 1600 rajongja van a blognak. Rendszeresen szervezeünk játékokat, versenyeket olvasóinknak, melyek nagy sikerrel zajlanak.

Hirdetnék