Első! Kult50, a magyar művészeti élet meghatározó alakjai először egy kiadványban

2017-06-08

A Fidelio márkacsoport kiadója, a Fidelio Media Kft. büszkén mutatja be a Kult50 prémium magazint, a mai magyar kultúra színes, friss, és aktuális lenyomatát. Először kerültek egy listába és kiemelésre azok a művészek és alkotók a klasszikus-, jazz- és világzene, a színház, a képzőművészet, a film és az irodalom világából, akikre vagy már mindenki odafigyel, vagy szeretne még jobban megismerni, hiszen a közelmúltban maradandót alkottak a saját területükön.

Közel egy éve fogalmazódott meg bennünk e kiadvány gondolata: készítsünk egy keresztmetszeti képet a hazai kultúráról, egy olyan lenyomatot, amit akár évtizedek múlva elővéve, jó képet kapunk 2017 kulturális életéről. Az összeállításnál nagyon nehéz dolgunk volt, és az eredmény szubjektív és nem hiba nélküli, ugyanakkor azt hiszem - és ezt a kiadvány mintegy harminc alkotója nevében is kijelenthetem - jó munkát végeztünk.

Andacs Botond, a Fidelio Media Kft. ügyvezetője

Színészek, zenészek, írók, képzőművészek, filmesek Alfölditől Zsótérig. A június 8-án megjelenő magazinban Fáy Miklós, László Ferenc, Réz András, Stuber Andrea, Veiszer Alinda, Winkler Nóra és Zipernovszky Kornél mértékadó véleménye alapján összeállt rangsor nélküli ötvenes lista portréi mellett igyekszünk átfogó pillanatképet nyújtani a hazai kulturális élet jelenéről.

Újságíróként igaz álommunka, egy új kiadvány létrehozása, tehetséges emberekről írni, tehetséges embereket látni, pedig mindig inspiráló. A KULT50-ben megmutatjuk, hogy milyen sokszínű a magyar kultúra, és milyen sok tehetséges és a munkáját profin végző ember dolgozik benne. Az pedig külön öröm, hogy - ha egy újság oldalain csak, de - egy "színpadra" kerülhettek a különböző művészeti területek - színház, zenés színház, tánc, film, irodalom, képzőművészet, zene - remekei. Próbáltunk átfogó - ha nem teljes - képet adni, arról, hogy szerintünk mire érdemes ma oda figyelni, ha kultúráról van szó.

Molnár Barbara, a Kult50 magazin főszerkesztője, a Fidelio Media Kft. print igazgatója

kult50_magazin_makett_800_885.png

Szenvedélyes kultúrafogyasztóként folyamatosan nyomon követem a hazai művészeti élet történéseit, amelyekről a Fidelio.hu-n naprakészen informálhatjuk az olvasóinkat. A KULT50 kiadvány ennek a kvintesszenciája. Amolyan kulturális gyorstalpaló – aki elolvassa, nemcsak az elmúlt közel másfél év kimagasló művészi teljesítményeivel kerülhet rögtön képbe, de a hazai kulturális élet legégetőbb kérdéseiről is tájékozódhat. A kiadvány izgalmas és komoly munka gyümölcse, bízunk benne, hogy tartalmas időtöltést szerez majd a forgatása.

Várhegyi András, a Fidelio.hu főszerkesztője

A Kult50 magazin megvásárolható az újságárusító helyeken, a MOL kutakon, vagy megrendelhető a kult50.hu oldalról.

Köszönjük hirdetőinknek, hogy támogatták hagyományteremtőnek szánt kiadványunk debütálását!

Budapesti Fesztiválzenekar
Emporium/Aura
Gólem Színház
Katona József Színház
Libri-Bookline
Porsche Hungaria
PS Produkció
Szegedi Szabadtéri Játékok
Várgondnokság
Vígszínház

Hirdetnék