Indexes az év informatikai újságírója

2014-11-24

Az Index.hu munkatársa, Tóth Balázs kapta idén a Kovács Attila-díjat, mely annak az újságírónak jár, aki az adott évben a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítése érdekében.

A Kovács Attila-díjjal olyan újságírókat ismernek el, akik cikkeikben, riportjaikban vagy műsoraikban átfogó képet adnak az informatika életminőséget javító képességeiről, felhívják a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és akiknek művei az infokommunikációs technológia által teremtett lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöznek.

Tóth Balázs 11 éve az Index Tech rovatának szerzője és szerkesztője. Így írnak róla az indoklásban:

"Egyéni látásmódja, kritikus, néha cinikus megközelítése a más lapokban unalmasnak tűnő témákat is életre kelti. Kevés olyan személyiség van a hazai szaksajtóban, aki végigjárja az országot azért, hogy mindenhol lemérhesse, hogy milyen gyors a mobilinternet. Kevesen veszik a fáradságot, hogy saját magukon is kísérletezve próbáljanak ki mindent, amiről írnak, és kevesen igyekeznek a kényelmes sajtóutak helyett önállóan felfedezni a szakkonferenciákat a valóban érdekes sztorik után vadászva. Tóth Balázsra ez mind jellemző."

(Forrás: Index.hu)

Kövesse Tóth Balázst az Indexen!

Hirdetnék