Megérkezett az Index app

2011-12-13

Elkészült az Index Android- és iPhone-alkalmazása. A célja a lehető legkényelmesebb olvasgatásélmény, hogy a mobilos Indexet ugyanolyan egyszerű és kellemes legyen lapozgatni, mint egy hagyományos újságot. Az Android Marketen és az Apple App Store-ban ingyen elérhető programok az Indexet és a társkiadványokat (Sport Géza, Totalcar, Dívány, Velvet) jelenítik meg a mobilon.


Kép a címlapról és egy cikkről

Több funkcióval segítjük a hírek fogyasztását. Állítható a betűméret, és egyetlen gombnyomással éjszakai módba válthatunk, amikor fekete a háttér és fehérek betűk. Sötétben kellemesebb, ha nem az egész kijelző világít a szemünkbe. Lassú mobilhálózaton érdemes kikapcsolni a képek megjelenítését, hogy hamarabb betöltődjenek a cikkek.

A programban néhány gombnyomással letölthető a címlap tartalma, így a mentés pillanatában címlapon lévő cikkek később, internetelérés nélkül is elolvashatók. A menüben megtalálható, “Első!” feliratú gombbal pedig képet, videót, információt lehet beküldeni a szerkesztőségnek.

A cikkeket illusztráló képsorozatokat kétféleképpen nézhetjük végig. A képre kattintva a galéria új ablakban nyílik meg, teljes kijelzőn jelennek meg a fotók. Ha nincs időnk a vizuális orgiára, akkor a cikkben is gyorsan végignézhetjük a galériát, laza oldalirányú ujjmozdulatokkal lapozva a soron következő képekre. Egy bökés a cikkre vagy egy képre a galériában minden gombot és feliratot eltüntet, hogy csak a tartalomra koncentrálhasson.

Máshol is alkalmazható az oldalirányú lapozás. Az Index címlapjáról ugyanezzel az oldalirányú mozdulattal ugrunk át a Totalcar, a Velvet, a Dívány vagy Sport Géza címlapjára. Akinek fontosabb egy Barca-gól a hollywoodi sztárok pucérkodásánál, az a menüben átállíthatja a kiadványok sorrendjét, hogy a Sport Géza legyen az Index.hu mellett, ne a Velvet.

Továbbá ugyanez az ujjmozdulat alkalmazható a cikkekben is. Ilyenkor a következő cikk jelenik meg, tehát egy lendülettel végigolvashatjuk az egész újságot, nem kell folyton visszalépni a címlapra.


Más a menü a címlapon, és a más a cikkben

A rohanós munkanapokon előfordul, hogy nem tudunk végigolvasni egy cikket, ezért elhelyeztünk a menüben egy mentés funkciót. Így akkor is megtaláljuk a korábban félbehagyott cikket, ha az már lekerült a címlapról. A legizgalmasabb írások Facebookon, iwiw-en és bármilyen más közösségi portálon közzétehetők a szoftver megosztás funkciójával. Az Index.hu alkalmazása azokra a közösségi hálózatokra tud bejegyzést írni, amiket már regisztráltunk a készüléken.

Ha androidos készüléke vagy iPhone-ja van, tegyen egy próbát, és töltse le, aztán mondja el nekünk a véleményét!

Az androidos júzerek ide kattintsanak, akinek iPhone-ja van, az ide lőjön.

Hirdetnék