Pozicionálás haladóknak: Alcatel @ Index Tech MWC melléklet

2013-03-25

Az Index Tech rovata önálló tematikus melléklettel készült a Mobile World Congress-re (MWC), amely a világ egyik legfontosabb üzleti és technológiai konferenciája. Az MWC több mint ezerhétszáz kiállítója évről évre olyan megoldásokat mutat be, amelyek 6 milliárd mobilozó ember életére lehetnek hatással. Általában itt debütálnak a mobilhálózatokat olcsóbbá és/vagy gyorsabbá tevő berendezések, valamint a szupertelefonok és táblagépek, amik lassan már a számítógépeinket is helyettesíteni tudják. A melléklet támogatója az Alcatel volt, amelyet természetesen a kiállítók között is megtalálhattunk.

A melléklet támogatásával az Alcatel egy maga által is képviselt témához, a legmodernebb mobil technológiákhoz tudott kapcsolódni, ami a márka pozicionálása szempontjából elsődleges fontosságú. Az Alcatel mint kiállító természetesen megjelent a tartalomban is, amit brand megjelenések tettek még hangsúlyosabbá és kapcsoltak össze a márka értékeivel. A melléklet támogatójaként az Alcatel egy super leaderboard (970x90 px) és half page (300x600 px) kreatívval folyamatosan jelen volt, illetve megjelent az MWC képgalériákban is roadblock kreatívval (640x360 px).

Index_Tech_MWC_leaderboard_halfpage_Alcatel_overlay_2013-02-22.png

super leaderboard (970x90 px) + half page (300x600 px) @ MWC TM

Ezek a nagy méretű kreatívok hangsúlyos márkamegjelenítést tesznek lehetővé. A képgalériák kiemelést kaptak az Index címlapi Central Parkban is. A melléklet brandelt tartalmi dobozos támogatást kapott az Index asztali és mobil címlapján egyaránt. Az elérés további szélesítésére az Alcatel az Index asztali címlapján super leaderboarddal és hirdetési csíkkal, mobil oldalain 480x240 px-es bannerrel jelent meg.

Index_cimlap_super_leaderboard_2013-02-25.jpg

super leaderboard (970x90 px) + szponzorcsík @ Index címlap

index_mobilapp_tartalmi_kiem.png m.index_alcatel_0227_iphone.PNG
m.index.hu tartalmi kiemelés m.index.hu banner (480x240 px)

Az MWC mellékletet egy hét alatt több, mint 88 ezer egyedi látogató kereste fel az Index Tech rovatában, a tervezett 12 anyag helyett 16 - 13 cikk, 3 galéria - készült a mellékletben. A felhasználók nagy érdeklődéssel fogadták az MWC újdonságait, a melléklet legolvasottabb cikkei, a Szinte súlytalan az e-papír kijelzős telefon 50.000, a Brutálisak, okosak és szépek pedig 45.000 oldalletöltést ért el, utóbbiban szerepelt egyébként az Alcatel szupervékony újdonsága, az Idol Ultra is. Az Alcatel hirdetései releváns és értékes tartalmi környezetben jelentek meg, így nem meglepő, hogy a hirdetések közvetlen válaszadási arányban is messze az átlag felett teljesítettek.

Hirdetnék