Rekord részvétel az Index Választáson

2010-04-12

A választás napján a hazai hírportálok közül toronymagasan az Index címlapja vonzotta a legtöbb látogatót.

Az Index külön erre az alkalomra átalakított címlapját 519 ezer egyedi látogató kereste fel, míg az [origo] nyitó oldalán majdnem negyedével kevesebb, összesen 393 ezer egyedi látogató fordult meg ezen a napon.

Az oldalletöltések számában még nagyobb a különbség: az Index címlap olvasói több mint 4 millió, míg az [origo] nyitó oldal látogatói összesen 1,9 millió oldalletöltést generáltak.

(Forrás: Webaudit, összes látogatottság, 2010. ápr. 11.)

A „civilek” sem tétlenkedtek a választások alatt

Az Index címlapja mellett a Blog.hu is új látogatottsági csúcsot állított fel a választások napján. A Blog.hu blogjait április 11-én több mint 400 ezer egyedi látogató kereste fel, akik 1,77 millió oldalletöltést generáltak.

Az átlagosan napi 50 ezer látogatót vonzó politika civil csatorna a választások napján közel 130 ezer egyedi látogatót ért el, amivel napi látogatószámban lekörözte például a teljes Népszabadság Online-t, Hírszerzőt, Stop.hu-t, Magyar Nemzet Online-t vagy hírTV Online-t…

(Forrás: Webaudit, összes látogatottság, 2010. ápr. 11.)

A blogok látogatottsága nagyban függött a tévék pillanatnyi műsorrendjétől, tipikusan abban a pillanatban ugrott meg a nézettseg, amikor valamelyik adó abbahagyta a választási műsort és pl. filmet kezdett adni.

A tévékben sok szó esett a blogokról, a RTL Klubon a műsor szerves része volt a blogszemle, az M1-en pedig sokat beszéltek a meghívott vendég Török Gábor blogjáról. Utóbbiban az olvasók gyakorlatilag chatként kezdték használni a kommentezést, a vasárnap esti poszthoz 2500 (!) kommentet írtak. Érdekes, hogy a nézők úgy is rátaláltak a blogokra, hogy a tévék természetesen nem mondtak / mutattak konkrét URL-eket.

A civil blogok közül Török Gáboré volt a legnézettebb (52 ezer egyedi látogató/189 ezer oldalletöltés), ez több volt, mint az egész blog.hu 10%-a. A Mandiner (34 ezer UV/95 ezer PI) és Vastagbőr (30 ezer UV/82 ezer PI) ennek durván a fele volt. Érdekes tény, hogy vasárnap a teljes blog.hu alatt azért nem a Mandiner volt a második legnézettebb blog, hanem a Belsőség, a harmadik pedig a Subba.

További adatok a Blog.hu-ról a Szevasztok blogon.

Hirdetnék