Változások az Indamedia Zrt. és az Index.hu Zrt. vezetésében

2019-07-15

Andacs Botond az Indamedia Zrt. gazdasági igazgatója

andacs_botond.jpeg

Fotó: Németh Sz. Péter

Az Indamédia cégcsoport gazdasági csúcsvezetői posztot hozott létre. Ziegler Gábor felkérésére július 15-től Andacs Botond tölti be ezt a pozíciót, hogy javítsa a vállalat gazdálkodási folyamatait.

“Botond feladata lesz a cégcsoportot képviselni gazdasági kérdésekben, valamint pénzügyileg és gazdálkodási téren összehangolni a leányvállalatok működését” - mondta el Ziegler Gábor, az Indamédia csoport vezérigazgatója.

“Az Indamedia ma a hazai piac egyik vezető kiadó vállalata és úgy gondolom, hogy ennek a pozíciónak a létrehozásával tovább tudjuk növelni a hatékonyságunkat, és megőrizzük helyünket a piacon. Ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem kértek fel erre a feladatra, hogy a cégcsoporthoz tartozó kiadványok gazdasági tevékenységét igazgassam" - tette hozzá Andacs Botond.

Andacs Botond közgazdász, közel húsz éve dolgozik az online médiában. Több médiumnál is vezető szerepet töltött be: korábban a Napi.hu termékmenedzsere, majd a Port.hu ügyvezetője és számos kisebb kiadvány lapigazgatója, majd az Index.hu vezérigazgatója volt.  

Újra Pusztay András az Index vezérigazgatója

pusztay_andras_1.jpg

Fotó: Gyarmati István

Dr. Bodolai László, a társaság igazgatóságának elnöke július 15-ével Pusztay Andrást nevezte ki az Index.hu Zrt. vezérigazgatójának. A szakember, aki korábban már hat éven át állt a médiavállalat élén, az Indamedia Zrt. gazdasági igazgatói pozíciójába távozó Andacs Botond helyére érkezik.

„Nincs másik. Erre gondoltam a felkérés pillanatában. Volt idő, amikor úgy éreztem, hogy az Index erősebb lehet nélkülem. Akkor fel is álltam. De ha most rám van szükség, akkor itt a helyem. Ez érzelmi kérdés.” - fogalmazott  az új vezérigazgató, aki a cég médiapiaci pozíciójának további erősítését tűzte ki céljául. 

Pusztay András közgazdász, 20 éve dolgozik a médiában. Eleinte a Magyar Rádió, majd az Inforádió és a TV2 riportere, később a Magyar Televízió felelős-szerkesztője és műsorigazgatója volt. 2011-től 2017-ig vezette az Indexet. A hírportáltól való távozás után a Sziget Kulturális Menedzseriroda marketingigazgatója lett. Az elmúlt hónapokban pedig egy startup vállalkozás, a parkolást forradalmasító Rollet marketingvezetője volt.

„Pusztay András érkezése is azt a célt szolgálja, hogy garantálva lássam az Index hosszú távon eredményes működését. Ugyanezért éreztem fontosnak felkérni a bevételeink döntő részét szállító Indamedia Zrt. vezetőjét, Ziegler Gábort is, hogy csatlakozzon az igazgatóságunkhoz.” – fogalmazott Dr. Bodolai László a Magyar Fejlődésért Alapítvány kurátora. 

Hirdetnék