Már megint itt egy új Index. Pláne 2

2013-01-07

Lassan hat éve lesz, hogy Bessenyei Péter átrepült az új Index-címlap felett. Egy olyan iparágban, amelyben szüntelenül szivárog a spanyolviasz a pixelek közül, ez nagyon sok idő. Viszont az Index-címlap elég jó, mi például szeretjük, és masszívan a leglátogatottabb hírfelület* a magyar interneten. Ezért úgy döntöttünk, nem tesszük tönkre. Hanem megduplázzuk.

Az Index 2. önálló kiadvány az Index mellett, egyszersmind az Index második címoldala. Erre utal a neve is. Komoly termék, amennyiben szerkesztősége van, a címlapját dolgos kezek szerkesztik, nem robotok. Azt írtuk fölé, hogy a Népi internet legjava. Ahogy az Index dolga, hogy beszámoljon a világról, úgy az Index 2. dolga az, hogy megmutassa, hogy mi ma az érdekes a magyar nyelvű interneten.

index2.png

A tartalma részben a blog.hu blogjaiból, részben mindenhonnan máshonnan származik. Van rajta videó és fotó, és simán visz kifelé az Indexről: érdekes ember Facebook-oldalára, futballistafeleség twitterére, bármire, amit mostanában csinált valaki a magyar interneten. Az Index 2 rengeteg új olvasnivalót ad majd az eddigiek mellé, de nem a kínálat bővítése az egyetlen újdonság, hanem az olvasás megkönnyítése.

Az Index 2-vel egyszerre indult a címlapi olvasónézet. Szimpla címlapi kattintásra minden cikk és poszt ugyanabban a standard, 640 pixeles fehér rétegben nyílik meg az Indexen és az Index 2-n a címlap felett. Az olvasónézet levág  a cikk mellől 1000 pixel ajánlót, kapcsolódó vackot. Soha nem volt ennyire kevés zaj a tartalom körül az Indexen, és soha sem érvényesültek ennyire a hirdetések.

index_cikk_layer.png

Új fülön, új ablakban nyitva, vagy kívülről jövő olvasóknak minden az eredeti nézetében látszik. Az új, standard olvasónézet csak a címlapi kattintásra és a tartalmak közti lapozgatásra vonatkozik, utóbbit a nyilak nyomkodásával és az oldalsó lapozókkal lehet kipróbálni.

Az új olvasónézet és a két címlap olyan kellemes olvasgatásélményt nyújt, amihez korábban nyeles újságtartó és feketekávé kellett. Abban bízunk, hogy ettől az eddiginél is több kiváló cikket, posztot, képet és videót olvas majd el minden látogatónk, és még lelkesebben tér vissza. Lapozgassa ön is.

* hírportál címlap

A hirdetési vonatkozásokról az alábbi prezentációban tájékozódhat bővebben:

Ha hiányzik a kedves infolayer, akkor kattintson ide!

Hirdetnék