Megjelent az Index első tárcakötete

2023-09-28

Aranyköpések valódi rézből és egyéb tárcák az Indexről címmel tárcakötetet jelentetett meg a hírportál. A kiadvány anyaga 14 szerző Indexen megjelent írásaiból és kreatív alkotásaiból állt össze.

Az Indexen naponta több mint száz cikk jelenik meg, ezek elsődleges célja a tájékoztatás és az ismeretterjesztés. Azonban mindig felbukkannak olyan unikális tartalmak, amiket nem csak az online térben, de kézzelfogható módon is szeretne a hírportál megőrizni az utókornak.

„Társadalmi felelősségünknek érezzük, hogy ápoljuk kortárs íróink hagyatékát, ezért született meg az ötlet, hogy ezekből az írásokból készítsünk egy tárcagyűjteményt” – mondta Fazekas Soma, az Index marketing vezetője.

Az Indamedia cégcsoport kiadója, az Inda Press gondozásában megjelent kötet 14 szerző, köztük Kiss Noémi, Grecsó Krisztián, Lackfi János, Döme Barbara, Szélesi Sándor és Háy János Indexen megjelent írásaiból szemezget. A könyvben összesen 22 alkotás olvasható, melyek között található személyes élményekből táplálkozó írás és fiktív történet is. Egyes művek mulattatnak, mások melankóliával töltenek el. A kiadványhoz az előszót Rónai Egon írta.

Az Aranyköpések valódi rézből és egyéb tárcák az Indexről gazdagon illusztrált képekkel, ami elsősorban MTI archívumának, valamint Karip Tímea vizuális rovatvezető és Jákob Bálint grafikus érdeme. Korrektorként Kótis Nikoletta dolgozott a gyűjteményen, a felelős kiadó Tamasi Szilvia.

A kötet megrendelhető az Index Könyvek oldalon.

Az Aranyköpések valódi rézből és egyéb tárcák az Indexről az Inda Press első megjelentetett könyve. A kiadó az idei évre és a jövő év elejére is több új címmel készül.

Hirdetnék