Metafizika a Bookline eladási listájának élén – boltokban az új kiadás

2024-02-21

Jó hírünk van: elkészült a Metafizika új kiadása, ismét a webshopok kínálatában és a könyvesboltok polcain Puzsér Róbert könyve, amiben – ahogy a szerző fogalmazott – benne van a szellemi genomja. A tavaly decemberben megjelent kötet első kiadása két hét alatt fogyott el, az érdeklődés azóta sem csökkent: az új kiadás pár nap alatt a Bookline eladási listájának első helyére került.

Az Inda Press gondozásában megjelent Metafizika már ránézésre sem egy szokványos kiadvány: fekete lapokon fehér betűk és művészeti igényességű illusztrációk mutatják az utat a megismerés szellemi ösvényén. Szerkezete azon az ismereten alapul, hogy a transzcendensre vonatkozó tudás nem lineárisan, hanem koncentrikusan épül fel. A szerző a magyar ábécé huszonkét betűjével huszonkét fogalmat alkotott, amelyeket ontológiai igénnyel jár körül a kötet huszonkét fejezetében - szándéka az, hogy az így leírt huszonkét kör együtt akkora síkot fedjen le, ami átfogó képet ad a valóság és az igazság viszonyáról. Az ábécé betűinek és a tarot nagy arkánumának számbeli egyezésére alapozva a szerző a fejezetek címei és a nagy arkánum huszonkét lapjának archetípusai közt analógiás párokat alkotott, így a huszonkét fejezet szövegét vizuálisan azokhoz tartozó képzőművészeti alkotások egészítik ki, és helyezik tágabb összefüggésbe. Puzsér Róbert Metafizikájára tekinthetünk úgy, mint az agy mindkét féltekéjével kommunikáló meditációs objektumra. Puzsér Róbert korábban a születéshez hasonlította könyve elkészülését és kiadását, amely 12 év munkáját öleli fel. „A legtöbb, ami tőlem telt” – mondta.

A kötetet tavaly december elsején ismerhette meg a nagyközönség, de már ezt megelőzően nagy várakozás kísérte a megjelenését. A boltokba kerülését követően két héttel elfogyott a teljes első kiadás. A Bookline legnagyobb példányszámban eladott könyveket összesítő decemberi TOP 50-es listáján akkor a 15. helyet szerezte meg magának, a mostani új kiadás pedig pár nap alatt az eladási listák élére került.

Metafizika könyvbemutató a Ludwigban

Most azok is beszerezhetik a Metafizikát, akik tavaly nem jutottak hozzá, illetve egy könyvbemutatón is megismerkedhetnek Puzsér Róbert filozófiai munkájával. A Metafizika születését bemutató eseményen Szily Nóra műsorvezető és Puzsér Róbert beszélgetőtársai azok lesznek, akik az alkotási folyamatban segítették a szerzőt. Az ingyenes rendezvény a Ludwig Múzeumban (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.) lesz 2024. március 14-én 18 órától.

Puzsér Róbert Metafizika című könyvének új kiadása az Index Könyvek webshopjában most 20 százalék kedvezménnyel rendelhető meg.

Hirdetnék