Mi a közös James Bondban, Danielben és Marty Mcflyban? A 40. Parkoló Parádé!

2023-08-15

Olyan filmklasszikusok, mint Vissza a jövőbe, a Taxi, a Jurassic Park vagy Az Angyal ikonikus autóit csodálhatták meg azok, akik kilátogattak a 40. Parkoló Parádéra.

A nagy nyári meleg ellenére sokan választották szombati programnak a 40. Parkoló Parádét. Rengetegen voltak kíváncsiak nemcsak a filmes autókra, de a többi közös parkoláson résztvevő járműre is.

Ezúttal a filmes autók köré épült a Parkoló Parádé, így kortól függetlenül mindenki megtalálhatta a maga kedvenc járgányát. Láthattunk többek között Jurassic Parkosított Jeep Wranglert, Ford Explorert és egy Delorean DMC-12-t, amivel visszautazhattunk a jövőbe.

A Taxi filmek ikonikus Peugeot 406-osa is tiszteletét tette, mögötte természetesen a filmben őt üldöző fekete Lancer EVO VI és piros Mercedes-Benz állt. Voltak a szervezők számára is meglepetés vendégek: egyik kedves látogató elhozta ugyanis Volvo P1800-át, ami szerepelt Roger Moore Az Angyal című sorozatában. Így bizony a filmes autók között volt a helye, a tulajdonos boldogan állította ki autóját a többi közé.

A rendezvény látogatói is szebbnél szebb és különlegesebb autóval töltötték meg a Hungexpo parkolóját. Volt Hyundai N sereg, MX-5 minitalálkozó, Honda CR-Z részleg. Volt, aki a hétköznapi autójával; volt, aki dédelgetett hobbiautójával vagy elborult ötletével, egy off-road MR2-essel jött. A filmes tematikához és a többi autós érdekességhez a zenei aláfestést nem más, mint Quixotic adta.

De nem csak ezekért volt fontos a mostani Parkoló Parádé. Volt ugyanis TAP szlalomverseny és a Becsületes nepper is itt árverezett el egy Simson motort. A liciten befolyt összeg a Szent Fülöp Gyermekmentő Alapítványhoz, illetve a Magyar Gyermekmentő Alapítványhoz került.

A következő Parkoló Parádé 2023. szeptember 2-án rendezi meg a Totalcar csapata, a tervezett programokról hamarosan beszámolunk. 

Forrás: Totalcar.hu

Fotók: Görgei Lilla és Balogh Bence

Hirdetnék